Kasze

Curry z rybą i mlekiem kokosowym

11 Kwiecień 2017
Curry z rybą i mlekiem kokosowym

Curry z rybą i mlekiem kokosowym z dodatkiem fasolki szparagowej, brokułów i kaszy jaglanej.

.

Curry z rybą i mlekiem kokosowym

.

Składniki:

  • 200 g filetów z ryby- użyłam morszczuka
  • 200 g fasolki szparagowej- użyłam mrożonej
  • 150 g brokułów- użyłam mrożone
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól, pieprz
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • + 100 g kaszy jaglanej

W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekany czosnek oraz cebulę, szklimy. Wsypujemy curry oraz kolendrę, podsmażamy przez minutę. Składniki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy fasolkę oraz brokuły, gotujemy do 10 minut. Rybę oprószamy solą, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do pozostałych składników. Całość gotujemy kolejne 5 minut, po czym wlewamy mleko kokosowe oraz dorzucamy drobno pokrojoną natkę pietruszki. Zagotowujemy i trzymamy na palniku dodatkowe 3 minuty. Podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną.

Smacznego!

Curry z rybą i mlekiem kokosowym

 

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz