Kasze

Kasza gryczana z tuńczykiem

2 Sierpień 2016
Kasza gryczana z tuńczykiem

Kasza gryczana z tuńczykiem, rukolą, papryką, suszonymi pomidorami oraz fetą. Danie bogate w smak, zdrowe i sycące.

.

Kasza gryczana z tuńczykiem

.

Składniki (2-3 porcje):

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy
  • 1/2 tuńczyka z puszki
  • 50 g sera feta
  • garść pestek dyni
  • świeża rukola
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (ok 15 minut). Rukolę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę oraz paprykę, smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy tuńczyka, pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszkę, a na końcu ugotowaną kaszę, ponownie mieszamy i przesmażamy przez dodatkowe 2 minuty. Na talerze wykładamy rukolę, kaszę z dodatkami, pokruszony ser feta oraz pestki dyni.

Smacznego!

Kasza gryczana z tuńczykiem

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz