Kasza jaglana z brokułem i granatem

0
1215
Rate this post

Czyli trzecia z rzędu propozycja na danie bazujące na kaszy jaglanej. Od kilku dni wprowadzam zdrowe nawyki żywieniowe, najwyższa pora zregenerować organizm po zimowych miesiącach i przestawić się na dobre 🙂

Składniki (3 porcje):

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 g pieczarek, podsmażonych
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 brokuł, ugotowany na parze
  • natka pietruszki, posiekana
  • słonecznik i pestki dyni, podprażone na patelni
  • 1/3 ziaren granatu
  • sól, pieprz, oregano

Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, kroimy na drobne kawałki, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy na odrobinie oliwy. Do ugotowanej kaszy jaglanej dorzucamy kąski mięska, pieczarki, natkę pietruszki oraz oregano.

Na talerz wykładamy mieszankę z kaszy, różyczki brokuła, ziarna granatu, całość posypujemy pestkami dyni oraz słonecznika.

Smacznego!