Kasze

Kasza jaglana z łososiem i szparagami

6 Marzec 2017
Kasza jaglana z łososiem i szparagami

Kasza jaglana z łososiem i szparagami, suszonymi pomidorami, serem camembert oraz pestkami słonecznika. Pyszne, aromatyczne, i co również ważne błyskawiczne w przygotowaniu danie :)

.

Kasza jaglana z łososiem i szparagami:

.

Składniki (2 porcje):

  • 100 g kaszy jaglanej
  • kilka szparagów- użyłam z zalewy, w sezonie najlepiej wykorzystać świeże :)
  • kilka suszonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • 30 g sera camembert
  • 50 g łososia- wykorzystałam wędzonego na gorąco
  • sól, pieprz, suszone oregano
  • garść pestek słonecznika
  • parmezan

Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, podsmażamy na lekko złoty kolor.  Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz łososia, smażymy przez dodatkowe 2 minuty. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, doprawiamy solą,pieprzem i odrobiną oregano. Wykładamy na talerze. Dokładamy pokrojone szparagi oraz ser camembert, całość posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika oraz świeżo startym parmezanem.

Gotowe!

Kasza jaglana z łososiem i szparagami

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz