Kasza jaglana z łososiem i szparagami, suszonymi pomidorami, serem camembert oraz pestkami słonecznika. Pyszne, aromatyczne, i co również ważne błyskawiczne w przygotowaniu danie :)
.
Kasza jaglana z łososiem i szparagami:
.
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- kilka szparagów- użyłam z zalewy, w sezonie najlepiej wykorzystać świeże :)
- kilka suszonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy do smażenia
- 30 g sera camembert
- 50 g łososia- wykorzystałam wędzonego na gorąco
- sól, pieprz, suszone oregano
- garść pestek słonecznika
- parmezan
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, podsmażamy na lekko złoty kolor. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz łososia, smażymy przez dodatkowe 2 minuty. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, doprawiamy solą,pieprzem i odrobiną oregano. Wykładamy na talerze. Dokładamy pokrojone szparagi oraz ser camembert, całość posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika oraz świeżo startym parmezanem.
Gotowe!
Brak komentarzy