Kasze

Kasza jaglana z pesto

16 Wrzesień 2016
Kasza jaglana z pesto

Kasza jaglana z pesto z rukoli i awokado, suszonymi pomidorami, parmezanem i pestkami dyni.

.

Kasza jaglana z pesto

.

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • kilka suszonych pomidorów
  • parmezan lub inny ser długo dojrzewający
  • pestki dyni

Na pesto:

  • 50 g rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki pestek słonecznika, wcześniej uprażonych
  • 1/2 awokado, obranego
  • 25 ml oliwy
  • sok wyciśnięty z 1/3 cytryny
  • sól, pieprz

Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Pesto mieszamy z ugotowaną kaszą, dodajemy pokrojone suszone pomidory. Przed podaniem posypujemy świeżo startym parmezanem oraz pestkami dyni.

Gotowe!

Kasza jaglana z pesto

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz