Kasze

Kasza jaglana z tuńczykiem i fasolką

22 Marzec 2017
Kasza jaglana z tuńczykiem i fasolką

Kasza jaglana z tuńczykiem i fasolka szparagowa, pieczarkami, serem blue i parmezanem.

.

Kasza jaglana z tuńczykiem i fasolką

.

Składniki (3-4 porcje):

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 g pieczarek, obrane, pokrojone na plasterki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 1 puszka tuńczyka
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • parmezan
  • pestki słonecznika
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy do smażenia

Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. W 2 rondelku gotujemy do miękkości fasolkę szparagową. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony czosnek i cebulę, podsmażamy na lekko złoty kolor. Dodajemy pieczarki, smażymy aż się lekko zarumienią. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelnię dorzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, fasolkę szparagową, tuńczyka odsączonego z zalewy, posiekaną natkę pietruszki oraz ser z niebieską pleśnią. Wszystkie składniki mieszamy i przesmażamy przed dodatkowe 2-3 minuty. Możemy doprawić dodatkową ilością soli i pieprzu. Wykładamy danie na talerze, przed podaniem posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika oraz parmezanem.

Smacznego!

Kasza jaglana z tuńczykiem i fasolką

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz