Kasze

Kasza jaglana z tuńczykiem i jarmużem

27 Styczeń 2017
Kasza jaglana z tuńczykiem i jarmużem

Witajcie po długiej, długiej przerwie. Od kliku miesięcy nie pojawił się żaden przepis, aż mi wstyd. Wracam do Was i obiecuję zostać już na stałe :)

.

Kasza jaglana z tuńczykiem i jarmużem

.

Składniki (2-3 porcje): 

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 puszka tuńczyka, odsączonego z zalewy
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • 2-3 garście jarmużu, umyte, osuszone
  • mozzarella
  • pestki słonecznika, uprażone
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy do smażenia

Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone na połówki pomidorki. Podsmażamy przed 2-3 minuty. Dodajemy tuńczyka, a następnie ugotowaną kaszę jaglaną. Składniki posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Na talerzach układamy liście jarmużu, mieszkankę kaszy z dodatkami, oraz mozzarellę. Całość posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika. Smacznego!

Kasza jaglana z tuńczykiem i jarmużem

Inne przepisy z kategorii

4 Komentarze

  • Reply Jaglusia 27 Styczeń 2017 at 18:20

    Kasza jaglana i jarmuż? Połączenie bardzo zdrowe! A na dodatek bardzo zasadotwórcze. Kocham wszystko co jest wartościowe, więc na pewno spróbuję twojego dania.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    • W kuchennym młynie
      Reply W kuchennym młynie 27 Styczeń 2017 at 18:42

      Warto skosztować :) Oj tak, ja sama przekonałam się jak wielka jest różnica, gdy w bardziej przemyślany sposób dobiera się składniki. Organizm funkcjonuje zupełnie inaczej :)

  • Reply Archie 27 Styczeń 2017 at 19:11

    Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    • W kuchennym młynie
      Reply W kuchennym młynie 31 Styczeń 2017 at 16:01

      Dziękuję :)

    Zostaw komentarz