Kasze

Kaszotto z fasolką i suszonymi pomidorami

19 Luty 2017
Kaszotto z fasolką i suszonymi pomidorami, gorgonzolą, słonecznikiem i parmezanem.

Kaszotto z fasolką i suszonymi pomidorami, gorgonzolą, słonecznikiem i parmezanem.

.

Kaszotto z fasolką i suszonymi pomidorami

.

Składniki(2 porcje):

  • 100 g białej kaszy gryczanej
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 niewielka cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • garść pestek słonecznika
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • parmezan

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekany czosnek oraz cebulę, przesmażamy aż się lekko zezłocą. Przesuwamy je na jedną część patelni, dodajemy fasolkę szparagową, na 2 połowę wsypujemy kaszę gryczaną. Prażymy przez 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Składniki zalewamy szklanką bulionu, gotujemy łącznie przez 15 minut, w międzyczasie stopniowo dolewając bulionu. Na sam koniec dodajemy natkę pietruszki, pokrojone pomidory oraz ser z niebieską pleśnią. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy uprażonymi petkami słonecznika oraz parmezanem.

Gotowe!

Kaszotto z fasolką i suszonymi pomidorami, gorgonzolą, słonecznikiem i parmezanem.

 

 

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz