Sałatki

Sałatka makaronowa z pomidorkami i rukolą

8 Wrzesień 2015
DSC04335zzzz

Każda zabiegana osoba ceni sobie potrawy, których przygotowanie jest szybkie a efekt smakowy zaspakaja wymagające kubki smakowe. Dzisiaj prezentuję przepis na błyskawiczną a zarazem pożywną sałatkę makaronową z pomidorkami, oliwkami oraz rukolą. Kompozycja ta doskonale sprawdzi się podczas lunchu w pracy lub na kolację.

Składniki:

  • 100 g pełnoziarnistego makaronu świderki
  • rukola lub mix sałat z rukolą
  • pomidorki pomarańczowe lub koktajlowe
  • zielone oliwki z papryką
  • starty żółty ser
  • dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki bazylii, pieprz, sól

Makaron gotujemy al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Na talerze wykładamy przestudzony makaron wymieszany z dressingiem, rukolę, pomidorki oraz oliwki. Całość posypujemy startym żółtym serem.

Smacznego!

DSC04338zzzz DSC04339zzz

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz