Makarony

Spaghetti aglio oilo

1 Wrzesień 2016
Spaghetti aglio oilo

Przepis uwielbiany za prostotę, a jednocześnie wyrazisty smak – spaghetii aglio olio to kompozycja chilli, czosnku, oliwy oraz natki pietruszki – idealna dla zwolenników dań z nutką pikantności.

.

Spaghetti aglio oilo

.

Składniki (na 2 osoby):

  • 20 dkg makaronu spaghetti
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy
  • 1-2 papryczki chilli
  • pęczek natki pietruszki
  • świeżo starty parmezan

Makaron gotujemy al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane ząbki czosnku oraz drobno pokrojoną papryczkę (wcześniej wydrążamy nasiona). Smażymy przez kilka minut. Makaron odcedzamy z wody, dodajemy “sos”, drobno pokrojoną natkę pietruszkę, całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym serem.

Smacznego!

Spaghetti aglio oilo Spaghetti aglio oilo

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz