Makarony

Spaghetti w sosie pomidorowym

8 Lipiec 2017
Spaghetti w sosie pomidorowym

Spaghetti w sosie pomidorowym to kulinarna włoska klasyka. Makaron w tym wydaniu smakuje praktycznie każdemu i jest szybki w przygotowaniu. A żeby kompozycja się z czasem nie znudziła, można kombinować z rodzajem pomidorów, pikantnością, dodatkiem serów. Ja tym razem wykorzystałam pomidorki koktajlowe oraz te z puszki. Wyszło pysznie!

.

Spaghetti w sosie pomidorowym

.

Składniki:

  • 300 g makaronu- u mnie spaghetti
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 30 dkg pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka krojonych pomidorów z puszki
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • suszona bazylia, sól, pieprz
  • oliwa
  • parmezan

Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy posiekany czosnek i cebulę. Dorzucamy pokrojone pomidory, doprawiamy ziołami, cukrem, sola, pieprzem. Dodajemy przecier. Całość gotujemy pod przykryciem przez ok 10 minut. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Gotowe!

Spaghetti w sosie pomidorowym Spaghetti w sosie pomidorowym

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz