Spaghetti ze szpinakiem, fetą i orzechami

0
851
Rate this post

Składniki (na 2 porcje):

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 200 g opakowania mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka łyżek mleka
  • 50 g sera feta
  • garść orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy główną kompozycję smakową dania – czosnek drobno kroimy i podsmażamy wraz z masłem. Dodajemy szpinak i dusimy, aż całkowicie się rozmrozi. Dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z pokruszonym serem feta oraz uprażonymi orzechami włoskimi.

Smacznego!