Makarony

Spaghetti ze szpinakiem, fetą i orzechami

3 Grudzień 2015
DSC02479

Składniki (na 2 porcje):

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 200 g opakowania mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka łyżek mleka
  • 50 g sera feta
  • garść orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy główną kompozycję smakową dania – czosnek drobno kroimy i podsmażamy wraz z masłem. Dodajemy szpinak i dusimy, aż całkowicie się rozmrozi. Dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z pokruszonym serem feta oraz uprażonymi orzechami włoskimi.

Smacznego! 

DSC02479 DSC02482 DSC02483

Inne przepisy z kategorii

1 Komentarz

  • Reply Pati 22 Grudzień 2015 at 11:54

    Idealnie trafione w mój gust!

  • Zostaw komentarz