Zupy

Zupa krem z kukurydzy podana z kaszą jaglaną

31 Październik 2015
DSC02009zzz

Jesienną porą zupy smakują zdecydowanie najlepiej. Każdego dnia warto zaserwować sobie porcję aromatycznej zupy, która rozgrzeje organizm od środka. Dzisiaj polecam krem z kukurydzy podany z kaszą jaglaną :)

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 1 marchewka
  • 1/2 pora
  • 4 ziemniaki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól i pieprz

+ ugotowana kasza jaglana

Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Marchewkę oraz pora kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, dorzucamy wraz z kukurydzą do rondelka. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą oraz papryką, podsmażamy przez 2-3 minuty, po czym wlewamy bulion. Zupę gotujemy pod przykryciem 15-20 minut, odstawiamy z palnika i blendujemy na jednolity krem. Podajemy z kaszą jaglaną.

Smacznego!

DSC01998zzz DSC02001zzz DSC02002zzz

Jesienne zupy

Inne przepisy z kategorii

2 Komentarze

  • Reply Dominika 2 Listopad 2015 at 22:13

    Dziękuję za udział w akcji, do zaakceptowania przepisu brak jeszcze banerka pod wpisem. Po jego dodaniu proszę o wiadomość;)

    • W kuchennym młynie
      Reply W kuchennym młynie 3 Listopad 2015 at 20:51

      Oczywiście, umknął mi tym razem :)

    Zostaw komentarz