Zupy

Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką

31 Styczeń 2017
Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką

Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką szparagową z dodatkiem mleka kokosowego i jarmużu. Aromatyczna, zdrowa a zarazem sycąca :)

.

Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką

.

Składniki:

  • 1 szklanka ciecierzycy- wykorzystałam konserwową
  • 1/2 dyni- użyłam hokkaido
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • 1-1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 garście jarmużu
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • posiekana natka pietruszki
  • 2-3 łyżki oleju

W wysokim rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i cebulę, podsmażamy na lekko złoty kolor. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz ziemniaki. Doprawiamy kolendrą, majerankiem oraz solą. Smażymy przez niecałe 5 min, zalewamy bulionem. Gotujemy przez 15 minut. Po upływie 10 minut dorzucamy fasolkę szparagową. Następnie do garnka dodajemy ciecierzycę, natkę pietruszki oraz mleko kokosowe, gotujemy kolejne 3-4 minuty. Na sam koniec doprawiamy pieprzem oraz wsypujemy liście jarmużu. Gotowe!

Smacznego :)

Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką Zupa z dynią, ciecierzycą i fasolką

Inne przepisy z kategorii

Brak komentarzy

Zostaw komentarz