Składniki:
Na ciasto:
1. 18 dag mąki
2. 10 dag masła
3. 2 łyżki cukru
4. 2 łyżeczki cukru waniliowego
5. Pół łyżeczki proszku do pieczenia
6. 1 jajko
7. 1,5 łyżki mleka
8. 2 dag migdałów w płatkach
9. Szczypta soli
Masa budyniowa:
10. 4 jajka
11. 2 łyżeczki cukru waniliowego
12. 5 dag cukru pudru
13. Szklanka śmietany kremówki
14. 6 dag budyniu śmietankowego
15. 2 łyżki płatków migdałowych
16. Puszka brzoskwiń
17. 3 plastry ananasa
Wykonanie:
Z przygotowanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto owinąć w folię i schłodzić przez godzinę, a następnie rozwałkować i wyłożyć dno i boki tortownicy. Spód nakłuć widelcem.
Przygotować masę: jajka ubić z cukrami i śmietaną kremówką. Dodać budyń i wymieszać, dodać płatki migdałowe i delikatnie połączyć.
Brzoskwinie pokroić w półplasterki a ananasy w kostkę. Posypać ciasto i polać masą budyniową i piec przez 50 minut w nagrzanym do 190 stopni Celsjusza.