Grillowany camembert

0
639
Rate this post

Składniki (2 porcje):

  • 2 porcje sera camembert
  • 4 plasterki szynki (cienko pokrojonej), grillowanej przez minutę
  • 2 garści prażonych orzechów włoskich
  • 2 garści suszonej żurawiny
  • świeża rukola
  • 1/2 pomarańczki
  • winegret miodowy: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżki miodu, sok z 1/4 cytryny, 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • pieczywo

Ser grillujemy przez kilka minut na specjalnej patelni lub w opiekaczu. Na talerze wykładamy świeżą rukolę, porcję sera, plasterki szynki, pomarańczkę pokrojoną w kostkę, całość posypujemy orzechami i żurawiną, polewamy przygotowanym sosem. Podajemy z podpieczonym pieczywem.

Smacznego!