Kasza bulgur na czerwono

0
4979
4/5 - (1 vote)

Zgodnie z obietnicą, dzisiaj na blogu ląduje przepis na kaszę bulgur z czerwoną cebulą, papryką oraz pomidorami 🙂

Kasza bulgur na czerwono

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • sól, pieprz
  • bazylia suszona

Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę oraz czosnek, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, paprykę oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy ziołami, cukrem, solą oraz pieprzem. Całość smażymy na średnim ogniu przez ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy kaszę bulgur oraz posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.

Smacznego!

Źródło: https://www.zarosla.pl/rozwijaj-sie-z-airmax-internet-nowoczesne-rozwiazania-online