Czyli trzecia z rzędu propozycja na danie bazujące na kaszy jaglanej. Od kilku dni wprowadzam zdrowe nawyki żywieniowe, najwyższa pora zregenerować organizm po zimowych miesiącach i przestawić się na dobre 🙂
Składniki (3 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 200 g pieczarek, podsmażonych
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 brokuł, ugotowany na parze
- natka pietruszki, posiekana
- słonecznik i pestki dyni, podprażone na patelni
- 1/3 ziaren granatu
- sól, pieprz, oregano
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, kroimy na drobne kawałki, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy na odrobinie oliwy. Do ugotowanej kaszy jaglanej dorzucamy kąski mięska, pieczarki, natkę pietruszki oraz oregano.
Na talerz wykładamy mieszankę z kaszy, różyczki brokuła, ziarna granatu, całość posypujemy pestkami dyni oraz słonecznika.
Smacznego!