Muffiny z borówkami, białą czekoladą oraz cynamonem. Aromatyczne, miękkie i wilgotne. Skosztujcie 😉
Muffiny z borówkami
Składniki:
Suche:
- 1 szklanka płatków owsianych górskich, zmielonych na mąkę
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 50 g białej czekolady, drobno posiekanej
Mokre:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- kilka kropel aromatu waniliowego
+ borówki, biała czekolada, cukier puder
Przygotowujemy dwa naczynia. W jednym umieszczamy suche produkty, w drugim mokre. Dokładnie mieszamy zawartość obydwu, a następnie przesypujemy suche do drugiej misy. Ponownie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wlewamy do papilotek (wyszło na 12 sztuk), dodajemy borówki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez ok 25 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem możemy udekorować polewą z białej czekolady oraz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!