Składniki:
20 dag szynki wędzonej
5 jajek
20 dag żółtego sera
Gałązki natki pietruszki
5 ogórków korniszonów
1 czerwona cebula
Dodatkowe 5 plasterków szynki
Na sos:
4 łyżki majonezu (majonez Omega 3:6 winiary)
2 łyżki musztardy francuskiej
Sól
Pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Korniszony, ser, szynkę także pokroić w kosteczkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie pokrojone w kostkę składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i odstawić na trzydzieści minut do lodówki.
Przygotować sos: majonez wymieszać z musztardą francuską, doprawić solą i czarnym, świeżo zmielonym pieprzem. Schłodzoną sałatkę połączyć z sosem majonezowym i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Sałatkę ponakładać w plastry szynki zwinięte w rożki i udekorować gałązkami natki pietruszki.