Spaghetti z pastą z bakłażanów

0
717
Rate this post

Dzisiaj będzie krótko i na temat, za to niezwykle smacznie. Ostatni tydzień spędziłam na najwyższych obrotach, nie miałam zbyt wiele czasu na gotowanie. W zapracowane dni pozwalam sobie na skorzystanie z gotowych rozwiązań. Makaron uwielbiam (to już z pewnością wiecie), a odkrywanie nowych dodatków i połączeń to świetna zabawa. W kuchennym zanadrzu czekała na mnie aromatyczna pasta z bakłażanów- wystarczyło dorzucić kilka składników i wspaniałe danie gotowe w 10 minut 🙂

Spaghetti z pastą z bakłażanów

Składniki (3 porcje):

  • 200-250 g makaronu spaghetti
  • słoiczek (200 g) pasty z bakłażanów- użyłam pasty z dodatkiem chili i czosnku (jest przepyszna!)
  • parmezan
  • natka pietruszki
  • pestki dyni

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu mieszamy z pastą w bakłażanów, podgrzewając przez 1-2 minuty. Podajemy ze świeżo startym parmezanem, natką pietruszki oraz pestkami dyni.

Gotowe 😉