Dzisiaj będzie krótko i na temat, za to niezwykle smacznie. Ostatni tydzień spędziłam na najwyższych obrotach, nie miałam zbyt wiele czasu na gotowanie. W zapracowane dni pozwalam sobie na skorzystanie z gotowych rozwiązań. Makaron uwielbiam (to już z pewnością wiecie), a odkrywanie nowych dodatków i połączeń to świetna zabawa. W kuchennym zanadrzu czekała na mnie aromatyczna pasta z bakłażanów- wystarczyło dorzucić kilka składników i wspaniałe danie gotowe w 10 minut 🙂
Spaghetti z pastą z bakłażanów
Składniki (3 porcje):
- 200-250 g makaronu spaghetti
- słoiczek (200 g) pasty z bakłażanów- użyłam pasty z dodatkiem chili i czosnku (jest przepyszna!)
- parmezan
- natka pietruszki
- pestki dyni
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu mieszamy z pastą w bakłażanów, podgrzewając przez 1-2 minuty. Podajemy ze świeżo startym parmezanem, natką pietruszki oraz pestkami dyni.
Gotowe 😉