Przestawiam przepis na pyszną sałatkę idealną na letnie wieczory – w roli głównej występują brzoskwinie, maliny oraz ser feta.
Składniki:
Źródło przepisu- Kwestia Smaku
- mix sałat
- 2 brzoskwinie
- 50 g sera feta
- mała czerwona cebula
- sok z cytryny
- garść malin
- sól, pieprz
- vinegret miodowy: 1 łyżka miodu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz + posiekana mięta
- podpieczona bagietka
Brzoskwinie kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy na ok 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Na talerze układamy mix sałat, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podpieczone brzoskwinie, fetę pokrojoną w kostkę, posiekaną cebulę, maliny, na koniec polewając całość sosem vinegret.